Wat is AHAVA?


AHAVA, Hebreeuws voor liefde, werd opgericht in 1988 uit fascinatie voor de Dode Zee. Deze bron van mineralen vormt de basis voor de verouderingsvertragende huidverzorgingsproducten van AHAVA. Sindsdien is dit merk uitgegroeid tot dé ‘Dead Sea mineral beauty expert’.


De kracht achter ons volledige productassortiment is de exclusieve Osmoter™ – een perfect evenwichtig concentraat van Dode Zee mineralen dat de huid effectief regenereert, hydrateert en herlaadt.


Wat is de Osmoter™?


AHAVA’s exclusieve melange van natuurlijke mineralen, afkomstig uit het wonderlijke, zoute Dode Zeewater. Het is het natuurlijke resultaat van verdamping door de zon, deze zorgt er voor dat natriumchloride uit de minerale mix neerslaat en een magnesiumrijke melange bekomen wordt. Ze bevat wetenschappelijk uitgebalanceerde niveaus van vitale mineralen waaronder de vier belangrijkste elementen: Magnesium (Mg), Natrium (Na), Kalium (K) en Calcium (Ca), waarvan bewezen is dat ze de huidcelfuncties optimaliseren. Osmoter™ is het resultaat van jaren fundamenteel onderzoek, een uitgebalanceerde combinative waarvan bewezen is dat ze de huid helpt haar natuurlijk vocht te behouden en droogte te verminderen. Het helpt de huid ontstekingen en veroudering tegen te gaan.


Hoe werkt Osmoter™ op de huid?


De osmosepomp, verbonden met de hoge concentratie mineralen, is de biologische actie die ten minste een deel van de geweldige resultaten van de Osmoter™ verklaart. Dit was alvast de inspiratie voor de naam Osmoter™. Wanneer Osmoter™ aangebracht wordt op het huidoppervlak, wordt de osmosepomp geactiveerd. Ze trekt vocht en voedingsstoffen uit de diepere lagen van de huid naar de buitenste lagen van de epidermis, waar het het meest nodig is.